Hvordan Green Card Lottery virkelig fungerer

Et grønt kort, som er utstedt av U.S. Citizenship and Immigration Services (USCIS), lar deg bo og arbeide i USA på permanent basis. Selv om det er flere muligheter for å få et grønt kort, blant annet gjennom familie, ansettelse eller status som flyktning eller asylee, er det ikke alle som kvalifiserer. (For mer, se Grønne kort: Hvordan få en.) Selv om du kvalifiserer deg, kan ventetidene under visse kategorier for familie eller jobbstatus være så lenge som 20 år. Hvis du ikke kvalifiserer deg - eller hvis du vil "rulle terningen" mens du venter, kan programmet Diversity Immigrant Visa (DV) (populært kjent som green card lotteriet) være noe for deg.

Hva er sjansene dine?

DV-programmet gir ut 50 000 innvandrervisum årlig, basert på resultatene fra en tilfeldig tegning. Visumene er fordelt på land med "historisk lave innvandringsrater til USA". I 2015, det siste året som statistikk er tilgjengelig for, var antallet søkere (unntatt familiemedlemmer) omtrent 9,4 millioner. Fra det tallet ble det trukket 125.514 navn. De første 50 000 som registrerte seg, etter varsling, var "vinnerne" for det året. Årsaken til å tegne mer enn 50 000 navn er at ikke alle utvalgte vil starte søknadsprosessen med green-card, og noen som ikke vil fullføre den.

Hvem er kvalifisert

Før du registrerer deg for lotteriet med grønt kort, bør du avgjøre om du er kvalifisert. Du må være kvalifisert både etter land og etter utdanning eller arbeidserfaring.

Land – Mangfoldvisum går til innfødte i utvalgte land i seks geografiske regioner: Afrika, Asia, Europa, Nord-Amerika, Oseania pluss Sør-Amerika, Mellom-Amerika og Karibien. Listen over land kan endres hvert år og vil vises i inngangsinstruksjonene for Diversity Visa som er lagt ut her. Hvis du ikke ble født i et kvalifisert land, kan du fremdeles kvalifisere deg til DV-programmet hvis ektefellen din ble født i et kvalifisert land, begge er navngitt på samme oppføring og begge har tenkt å reise til USA på samme tid . Hvis du er født i et ikke-kvalifisert land - men ingen av foreldrene dine var født i eller lovlige innbyggere i det landet på fødselenstidspunktet - kan du fortsatt kvalifisere deg, forutsatt at en av foreldrene dine er født i et kvalifisert land.

Utdanning eller arbeidserfaring – I tillegg til valgbarhet basert på fødselsland, må du også oppfylle visse krav til utdanning eller arbeidserfaring for å registrere deg i green card-lotteriet. I utgangspunktet betyr dette at du må ha en videregående utdanning (eller tilsvarende) eller to års erfaring i løpet av de siste fem årene i en kvalifiserende yrke. U.S. Department of Labors O * Net Online-database kan brukes til å avgjøre om arbeidserfaringen din er tilstrekkelig. For detaljer om krav til valgbarhet, gå hit og bla ned til ofte stilte spørsmål.

Når du skal registrere deg

Online-registreringsperioden for DV-programmet går vanligvis mellom 1. oktober og 3. november hvert år. Du bør registrere deg så tidlig som mulig når den åpnes. Hvis du venter til slutten av påmeldingsperioden, kan du gå glipp av det på grunn av mye trafikk på nettstedet. Sent påmeldinger vil ikke bli akseptert, uansett hvor feil det er. Påmeldingsperioden for lotteriet med grønt kort for FY 2018 begynner sannsynligvis 1. oktober 2016. U.S. State Department har foreløpig ikke gitt ut registreringsinformasjon angående årets lotteri.

Hvor og hvordan du registrerer deg

Påmelding til lotteriet med grønt kort gjøres online kun ved bruk av den engelskspråklige versjonen. Når tilgjengelig, kan du finne en lenke til detaljerte instruksjoner og det offisielle online lotteri-søknadsskjemaet her. Selv om søknaden din må gjøres på engelsk, er detaljerte instruksjoner på en rekke språk tilgjengelige ved å følge lenken til instruksjonene som er referert over. Det er viktig at du leser instruksjonene nøye, og legger merke til all nødvendig dokumentasjon, bilder og så videre. U.S. State Department videoopplæring om registrering for green card lotteriet vises her.

Kjøper Vær forsiktig

Det er mange svindlere der ute som er klare til å ta pengene dine i bytte for ubrukelig eller til og med skadelig informasjon. Du kan løpe på private nettsteder (mange av dem ser legitime ut) som tilbyr alt fra tips om å vinne green card-lotteriet til hemmeligheter for å hjelpe deg med å "spille systemet." Noen tilbyr til og med å hjelpe deg med å søke - alt mot betaling, selvfølgelig . Du kan også motta falske e-poster, brev og annen type kommunikasjon som prøver å overbevise deg om at du er blitt valgt som en loddsvinner.

Dette er hva du trenger å vite:

  • Å delta i lotteriet med grønt kort er gratis.
  • Tegningen er tilfeldig og på datamaskin.
  • Du kan bare finne om du har vunnet ved å gå til www.dvlottery.state.gov (vanligvis fra 1. mai).
  • Hvis du vinner og får lov til å søke, må du betale et gebyr, men det vil være personlig ved en amerikansk ambassade eller konsulat.

Hvis du føler at du trenger profesjonell hjelp med søknadsprosessen, har USCIS informasjon her. Dette inkluderer måter å oppdage con artister på, som beskrevet ovenfor.

Øke dine odds

Selv om du legger inn en tilfeldig tegning, er det et par legitime (og gratis) ting du kan gjøre for å øke vinnersjansene dine. Både du og ektefellen din - hvis kvalifisert - bør søke. Dette gir deg to vinnersjanser, i motsetning til en. Hvis en av dere vinner, kan den andre ignorere søknaden sin og gå inn som en derivat ektefelle.

Ettersom det ikke er noen begrensning på antall kvalifiserte medlemmer av samme familie som kan søke, hvis barna dine oppfyller kravene til utdanning eller arbeidserfaring, bør de også komme inn. Vær oppmerksom på at hvis en av dem vinner, vil han eller hun ikke kunne bringe deg til USA umiddelbart, men vil kunne starte en prosess som kan komme deg dit til slutt.

Hva skjer hvis du vinner

Å vinne det grønne kortlotteriet fører ikke til at du automatisk får et grønt kort i posten. Hvis du er heldig nok til å vinne, betyr det bare at du kan ha vunnet muligheten til å søke om et grønt kort. Du kan finne ut om du er en loddsvinner på eller etter 3. mai ved å gå til DV Entrant Status Check link online. Hvis du har vunnet, blir du ledet derfra til en bekreftelsesside med ytterligere instruksjoner.

Venteliste – Siden det er trukket omtrent 125 000 navn, med bare 50 000 som faktisk er kvalifisert til å motta et grønt kort, blir alle hvis navn blir trukket på en venteliste og gitt et nummer. Hvis ventelistenummeret ditt er høyt, og 50 000 mennesker foran deg fullfører papirene sine, får du ikke sjansen til å søke - enn si å få et grønt kort.

Bor for tiden i USA – Hvis du for tiden bor i USA under en ikke-innvandrer eller annen type juridisk status, er prosessen du vil følge - hvis du vinner i lotteriet og får lov til å søke om grønt kort - beskrevet her.

Bor for tiden utenfor USA – Det store flertallet av vinnere av lotterier med grønt kort bor utenfor USA og følger en prosess som kalles konsulær behandling.

Bunnlinjen

Fordi det er gratis å søke om lotteri med grønt kort, selv om du er "i kø" og venter på det grønne kortet gjennom en annen aveny, kan det være lurt å vurdere å søke om lotteriet, bare i tilfelle. Selv om det er et lotteri, følger det strenge regler, som er beskrevet i instruksjonene. Les dem nøye før du påfører. Du kan bare søke en gang per år, så du ikke ønsker å bli diskvalifisert fra å oppnå drømmen din på grunn av en enkel applikasjonsfeil. (Og hvis du har det grønne kortet, se Hvordan bestå den amerikanske statsborgerskapstesten.)

 

 

Se videoen: GOOGLING MYSELF!! MY NET WORTH. (Desember 2019).

Loading...