Grønne kort: Hvordan få en

Det ettertraktede grønne kortet (ja, det er faktisk grønt), utstedt av U.S. Citizenship and Immigration Services (USCIS), lar deg bo og arbeide i USA på permanent basis. Du må imidlertid ha grunnlag for valgbarhet. De vanligste grøntkortkompetansene kommer via familie, jobb eller status som flyktning eller asylee.

Hva kvalifiserer deg?

Familieforbindelser -Familieberettigelse til et grønt kort kan gis deg som ektefelle, barn, foreldre, bror, søster eller annen slektning til en amerikansk statsborger eller innehaver av grønt kort. For detaljer om du kvalifiserer for familiemedlemstatus, se Green Card Through Family-siden på USCIS-nettstedet.

Å ha en jobb -Hvis noen har tilbudt deg fast ansettelse, Hvis du kvalifiserer deg som en fremmede av ekstraordinær evne, eller hvis du fikk en nasjonal interesseavskjerming, kan du være kvalifisert for et grønt kort. Hvis du er en investor eller en gründer med et selskap som vil skape arbeidsplasser i USA, kan du også kvalifisere deg. For mer informasjon om valgbarhet basert på sysselsetting eller investering, sjekk Green Card Through a Job-siden.

Å være flyktning eller asylee -Flyktninger er lovlig pålagt å søke status som fast bosatt (grønt kort) ett år etter at de er innlagt i USA. Asylees er ikke pålagt å søke ett år etter at asyl ble gitt, men det kan være i din beste interesse å gjøre det. For mer kan du sjekke siden Green Card Through Refugee eller Asylee Status.

Tilhører en spesialisert kategori -Det finnes også en rekke spesialiserte kvalifiseringskategorier, informasjon om hva du kan få her.

Green-Card Lottery

Hvis du ikke passer inn i en tidligere nevnt kategori, kan du vurdere lotteriet med grønt kort, som er lovlig kjent som Diversity Immigrant Visa-programmet (DV). DV-programmet utsteder årlig 50 000 immigrantvisum, mest til personer bosatt utenfor USA. Bare noen få loddsvinnere hvert år bor faktisk i USA, under ikke-immigrant eller annen juridisk status.

Påmeldingsperioden er begrenset og registreringsdatoer publiseres her. For å registrere deg må du være hjemmehørende i et kvalifisert land og oppfylle enten krav til utdanning eller arbeidserfaring. U.S. State Department-videoopplæringen om lotteriet med grønne kort kan sees her.

Hvordan søke om et grønt kort

Det er to måter å søke på det grønne kortet ditt på. Hvis du allerede er i USA, bruker du en prosedyre som kalles Justering av status. Hvis du søker fra et annet land (eller hvis du bor i USA, men ikke kvalifiserer for justering av status), bruker du konsulær prosessering, som foregår ved et amerikansk statsavdelingskonsulat i utlandet.

Justering av status

Trinnene som er involvert i justering av status inkluderer:

  • Innlevering av innvandrerbegjæring -Familiekategorier krever at skjema I-130 arkiveres av det sponsende familiemedlemmet. Ansettelsesbaserte kategorier krever vanligvis at arbeidsgiveren din sender inn skjema I-140. Hvis du er en investor eller en gründer, kan du sende inn skjema I-526 på dine egne vegne. Form I-360 er for spesielle klasser av innvandrere, for eksempel amerikaner, enke (er) eller spesiell innvandrerklasse. Humanitære programmer krever vanligvis ikke en begjæring.
  • Sjekk Visa tilgjengelighet - Når begjæringen er sendt inn, må du vente til et visum er tilgjengelig i din kategori. Visums tilgjengelighets- og prioritetsdatoer på USCIS-nettstedet inneholder tilleggsinformasjon.
  • Arkiveringsskjema I-485 - Filskjema I-485 så snart et visum er tilgjengelig. Noen kategorier krever en annen form, men de fleste krever I-485. Sørg for å sende inn all nødvendig dokumentasjon og bevis. Hvis du ikke gjør det, kan søknaden din bli forsinket eller avslått. I noen tilfeller kan du sende inn skjema I-485 samtidig som du sender inn begjæringen. Dette kalles "samtidig innlevering." De fleste valgbarhetskategorier krever imidlertid at begjæringen inngis før skjema I-485 sendes inn.
  • Gå til et applikasjonsstøttesenter- Du vil bli varslet når du må vises på et applikasjonsstøttesenter for biometri-samling - ditt bilde, signatur og fingeravtrykk. Denne informasjonen vil bli brukt til å lage ditt grønne kort.
  • Å sende til et intervju- Hvis et USCIS-intervju er nødvendig i ditt tilfelle, vil du bli varslet om dato, tid og sted, og du vil svare på spørsmål under ed. Den pårørende som sendte inn din formular I-130-begjæring (hvis aktuelt) vil sannsynligvis bli pålagt å møte med deg. Sørg for å ta med alle originaldokumenter som er sendt inn på dine vegne.
  • Få ditt grønne kort - Du vil bli varslet skriftlig om din endelige status. Enten vil du få permanent opphold og motta grøntkortet ditt, eller så blir søknaden din avslått. Ytterligere informasjon, inkludert hvordan du sjekker statusen din og hva du skal gjøre hvis søknaden din blir avslått, kan du finne på siden Justering av status på USCIS-nettstedet.

Konsulær prosessering

Hvis kategorien din krever konsulær prosessering, som foregår utenfor USA, er handlingsforløpet, som ligner på det for justering av status, som følger:

  • Innlevering av en innvandrerbegjæring- Fremgangsmåten her er nesten identisk med den som ble fulgt for Justering av status. Familiebaserte kategorier krever skjema I-130. Sysselsettingsbaserte kategorier krever vanligvis skjema I-140. Hvis du er en gründer eller en investor, arkiver Form I-526. Skjema I-360, hvis aktuelt, kan arkiveres av deg eller på dine vegne. Selv om de fleste humanitære programmer ikke krever en begjæring, kan det hende du i noen tilfeller må oppfylle ytterligere krav hvis du faller i denne kategorien. Mer informasjon er tilgjengelig på siden Humanitarian.
  • Venter på en avgjørelse om begjæringen din USCIS vil varsle andrageren om sin beslutning. Hvis begjæringen blir nektet, blir dine rettigheter til å anke forklart. Hvis begjæringen blir godkjent, vil USCIS sende den til Department of State's National Visa Center (NVC), i påvente av tilgjengeligheten til et visumnummer for innvandrere. Som før kan du sjekke siden Tilgjengelighet og prioriterte datoer for Visa for mer informasjon.
  • Venter på varsel fra det nasjonale visumsenteret NVC vil varsle deg og andrageren når begjæringen er mottatt og når et visumnummer er tilgjengelig. Du vil også få beskjed om når du skal sende inn behandlingsgebyr for innvandrervisum og når det skal fremlegges støttedokumenter.
  • Å sende til et intervju - Når et visum er tilgjengelig, vil konsulatkontoret planlegge et intervju med deg. På det tidspunktet vil det konsulære kontoret avgjøre om du er kvalifisert for innvandrervisum. Du bør kontakte NVC hvis din personlige situasjon eller adresse endres.
  • Få din Visa-pakke  Hvis du får innvandrervisum, vil den konsulære offiseren gi deg en Visa-pakke. Ikke åpne denne pakken. Når du ankommer USA, må du gi den uåpnede Visa-pakken til tollen. Etter inspeksjon vil du bli tatt opp som fast bosatt i USA.
  • Få ditt grønne kort - Det grønne kortet ditt blir sendt til deg. Hvis du ikke mottar den innen 45 dager, kan du ringe USCIS på 1-800-375-5283 eller gjøre en InfoPass-avtale med ditt lokale USCIS-kontor.

(Se også:Hvordan bestå den amerikanske statsborgerskapstesten.)

Bunnlinjen

Prosessen for å få et grønt kort kan virke skremmende. Ta deg god tid, les alt grundig, og sørg for at du sender inn alle nødvendige dokumenter etter ønske. Mange mennesker har allerede dratt dit du vil. De reiste samme vei av mange av de samme grunnene. Til slutt fikk de det du søker - den permanente retten til å bo og arbeide i USA. (Se også:Trinn for å erstatte eller fornye det grønne kortet ditt.)

 

 

 

 

 

 

Loading...